De BeautyBank zet zich in voor het esthetisch kapitaal. Dat is het uiterlijk dat we meekrijgen bij onze geboorte. Een uiterlijk dat mee ontwikkelt in de verschillende fasen van het leven. Maar ons uiterlijk bepaalt niet wie we zijn. Deels omdat ons zelfbeeld maar al te vaak wordt vertroebeld door het vals gekleurde beeld dat we weerspiegeld krijgen van mensen die menen zich van alles te kunnen veroorloven als het gaat over uitspraken over het uiterlijk. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen dicht bij zichzelf kan zijn want in je eigen lichaam hoort het behaaglijk, veilig en fijn te zijn. Een klein beetje hulp kan dan soms net de weg wijzen naar wat we kwijt dreigden te raken omdat we het zelf niet meer zagen maar de beauty-professional gelukkig nog wel. Lees de vooruitkijkspiegel van Jacqueline

Jacqueline deelt haar verhaal

Waar zal ik beginnen…het grootste gedeelte van mijn leven is alle kanten op gegaan, mijn naïviteit en blind vertrouwen in mensen heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. Vele hobbels, pijn en verdriet, nul vertrouwen in de medemens. Doorgaan en strijden was 24/7 in mijn hoofd, tot ik op gegeven moment letterlijk vast zat op de bank, en mijn vingers 112 belde. De zoveelste keer, de gevolgen nog niet doorgedrongen, dit gun je niemand.

Huwelijk liep stuk na 21 jaar getrouwd,  liegen, bedrog, geweld en geestelijk kapot maken.

Was niets waard, elke dag, te lelijk, te dik, een rotkop, dag in en dag uit, ook de kinderen moesten eraan geloven, en wat heb ik me schuldig gevoeld, dacht dat het normaal was.

Overleven is nog steeds met mijn drie kids, maar nu we van de vernederingen verlost zijn durven we weer voorzichtig vooruit te kijken.

Ik was op zoek naar iets voor de kids en vond iets voor mijzelf

Op internet ben ik vaak aan het kijken naar hulp om het wat leuker te maken voor de kids. Tot dat ik de BeautyBank tegen kwam. eindelijk iets voor mijzelf dacht ik. Nadat ik via het aanmeldformulier op de website contact had gezocht, werd ik gebeld door een vrijwilliger. Zij vertelde mij de werkwijze van deze geweldige stichting en heeft het echt allemaal heel vriendelijk uitgelegd.  Na een tijdje kreeg ik bericht dat ik half Juni 2022 contact mocht opnemen met een Kapsalon Knip & Kapsels in Alphen a/d Rhijn

De warme ontvangst stelde mij gelijk op mijn gemak

Met toch wat trillende handen stapte ik daar binnen, de warme ontvangst door de twee dames daar stelde mij gelijk op mijn gemak. Eerst had ik een gesprekje met Marja, zij vroeg me wat ik graag zou willen. Jee mag ik echt zomaar mijn wensen uitspreken, qua kleur en knippen. De vrijwilliger van de BeautyBank had gezegd dat elke kapsalon zelf bepaalt wat er mogelijk is, we kunnen tenslotte niet in de portemonnaie van de kapper kijken wat er kan maar hier kon het allemaal alsof het de gewoonste zaak was. Ze gingen aan de slag en ik voelde me soort van belangrijk, VIP gevoel, drie en een half uur in het teken van mijn haar en mij als vrouw.

Helemaal in het teken van mijn haar en mij als vrouw.

Het werdt een spannende onthulling en ik het eindresultaat zag , complimenten kreeg van de dames en andere klanten, ik echt een ander vrouw in de spiegel zag, voelde me sterk en vooral dankbaar dat dit mogelijk gemaakt is

Aantal foto’s gemaakt, in allerlei poses, met mooie achtergrond, leek wel een model.

Na twee dikke knuffels en 100 x dank je wel, ging ik richting huis.

De knop om en over mijn onzekerheid heen gestapt

Deze beleving heeft mij veel gedaan. Er lag al een tijdje een basisopleiding manicure klaar hier thuis. Vanuit het stap budget aangevraagd vanuit het UWV en toegewezen. Was steeds niet gestart, kan het toch niet, ben toch dom, wie zit erop mij te wachten, dat dacht ik steeds maar weer.

Toch ging mijn knop om toen ik voor de zoveelste keer mijn nieuwe coupe in de spiegel bekeek. Ik ben er nog niet, maar het heeft mij wel een boost gegeven. Dat ik een begin heb gemaakt met de basis opleiding Manicure. Daarmee heb ik een doel gesteld voor mezelf, en zodra ik het behaald hebt, wil ik wellicht ook via de BeautyBank , andere mensen een heerlijke professionele hand verzorging geven, hoe mooi zal dat zijn….

Groetjes Jacqueline 

Nawoord van het Beautybank team:
Lieve Jacqueline, we kijken er naar uit jou met open armen te ontvangen in het netwerk van Beauty-professionals. Vergeet niet te genieten van je reis naar je doel, je kiest zo’n mooi en leuk vak, geniet van iedere stap in de ontdekkingsreis.

Lees ook...

Popular Articles...