Dat zeggen wij vanuit de grond van ons hart. En het klinkt gek, maar dat besef hoe belangrijk jullie zijn klinkt nu eindelijk breed door in de samenleving. Jullie worden gemist en wij zijn jullie niet vergeten. Absoluut niet. Iedere keer als we in de spiegel kijken denken we aan jullie. 

We blijven in die speciale spiegel kijken

We beseffen hoe zwaar iedereen het heeft. Ook wij worstelen met weggevallen inkomsten in ons privé leven naast de stichting. Maar we gaan niet bij de pakken neer zitten, want zoals jullie weten kijken we vooral graag in de vooruitkijkspiegel. Deze magische spiegel kijkt verder dan wat jullie met het uiterlijk doen. Voor ons is vanaf het begin duidelijk dat de beauty-professionals ook een vitaal beroep zijn. Hoezo dan?

Wij willen er voor jullie zijn 

Maar hoe kunnen wij er nou voor jullie zijn… wij dachten om deze vooruitkijkspiegel aan jullie op te dragen 

Een ode aan alle beauty-professionals die ons land rijk is en in het bijzonder aan onze ruim 100  aangesloten beauty-professionals die zich al 5 jaar belangeloos inzetten voor de cliënten van de BeautyBank

De Ambassadeurs van het Esthetisch kapitaal

Als beauty-professional en mensen mens geef je zoveel meer dan een behandeling. Je geeft eigenwaarde en zelfvertrouwen aan mensen waarmee ze weer kunnen stralen. Bij de BeautyBank zetten jullie je als  aangesloten beauty-professional belangeloos in voor de mensen die door wat voor omstandigheden dan ook geen geld te besteden hebben voor een kapper of andere beauty-professional. En wij weten wat voor positieve impact dit heeft op het welzijn van mensen. Wij hopen dat jullie allemaal mensen om je heen hebben die ook over jullie welzijn waken in deze moeilijke tijd. Want zorgen voor elkaar is van en voor alle leeftijden.

Het besef dringt overal door

Onlangs zag ik een post van een 92-jarige man die het haar van zijn vrouw aan het verven was. Hij wilde niet dat zij zich onverzorgd voelde. Mijn eigen man heeft afgelopen week mijn haar geverfd met een setje van mijn eigen kapper en de media spraken al over een run op de haarverf bij de drogisterij-ketens. Overal komen mensen tot het besef wie er in hun leven nu welke rol spelen en wat deze mensen aan de kwaliteit van het leven toevoegen.

Ook een vitaal beroep

Waar de hele wereld lijkt te draaien om geld hebben wij bij de oprichting van de BeautyBank er voor gekozen ons te richten op het esthetisch kapitaal. We hebben daar wel discussies over gehad, die term, estetisch kapitaal is toch veel te ingewikkeld!? Maar in de onderbouwing kwam de overtuiging.
Wij worden als mensen allemaal geboren met ons persoonlijke kapitaal, opgebouwd uit ons fysieke kapitaal, ons mentale kapitaal én ons esthetisch kapitaal. De eerste twee delen vinden we terug in de gezondheidszorg. Daar stond, voordat de corona crisis uitbrak, zo’n 80 miljard euro voor begroot. Maar het esthetisch kapitaal maakt daar geen essentieel onderdeel van uit. Op de een of andere manier is het esthetisch kapitaal altijd een ondergeschoven kindje geweest. Onterecht en dat zien we nu maar weer in tijdens van crisis wordt duidelijk hoe belangrijk de aandacht voor je uiterlijk is voor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van mensen. Daarom vinden wij dat professionals in de uiterlijke verzorging een vitaal beroep uitoefenen..

Lees ook...

Popular Articles...