Ons geheugen is een wonderlijke iets. Ieder moment van de dag slaan we nieuwe herinneringen op in de vorm van tijd van de dag of avond, de lengte dat iets duurt, wat we zien, horen, proeven, ruiken, voelen. En al deze opgeslagen ervaringen maken het mogelijk complete belevenissen in ons hoofd opnieuw naar voren te halen. Zo kan bijvoorbeeld het fijne gevoel van een bezoek aan de kapper allemaal vervelende zaken even naar de achtergond duwen en een geniet moment in ons hoofd opslaan.

Anne schuift herinneringen van achter naar voren en andersom

Wel kenmerkend voor hoe mijn leven de laatste jaren loopt. Chaos, komt nooit alleen. Na het oplopen van werkgerelateerde ptss, een gewelddadige relatie, veel gezondheidsproblemen, ziekten en overlijden binnen de familie en omgeving, en mantelzorg, werd het steeds moeilijker om aandacht aan mijn uiterlijk te besteden. 

Ik weet nog hoe het was

Heb ik kunnen genieten van mijn nieuwe kapsel? Zeker wel. Ik liep er al een tijdje wat minder verzorgd bij. Verkeerde haarkleur, zelf jaren geknipt wat niet altijd netjes was (of ik er niet genoeg af haalde). Dat was nu allemaal opgelost. En in de chaos van o.a. ziekenhuisbezoeken hoefde ik me in ieder geval daar niet druk over te maken. 

Op zoek naar de uitweg

Daarnaast was ik net een traject in gegaan om te zoeken naar werk. Ik ben helaas door omstandigheden chronisch ziek in de bijstand terecht gekomen waar geen uitweg uit leek. Toch probeer ik nu, met een jobcoach, een baan te vinden, al is het maar voor 2-3 uur per dag. Deze knip en verf behandeling kwam dus als geroepen!

Ik wil jullie en de kapsalon Hair & Looks Eindhoven heel erg bedanken voor deze behandeling. Ondanks dat echt ontspannen niet meer zo werkt met een hyperalert en overspannen systeem, was het waardevol om me weer eens zoals vroeger te voelen, toen ik het financieel nog kon opbrengen om eens in die kappersstoel te zitten. 

Dankjewel!!

fotorechten banner: Photo by Lindsay Cash on Unsplash

Lees ook...

Popular Articles...