Wellicht wordt het groepje vrouwen in Nederland dat nog natuurlijke wenkbrauwen heeft steeds schaarser. Dit besef sloeg een tijdje geleden in als een bom toen ik op een druk bezochte plek ontdekte dat vrijwel alle dames om me heen getekende of getatoeëerde wenkbrauwen hadden. Wat is er gebeurd in de afgelopen jaren, dat alle vrouwen opeens massaal hebben besloten dat hun eigen wenkbrauwen “niet goed genoeg zijn?”

Wat mij betreft een van de ergste modetrends van de eenentwintigste eeuw: getekende wenkbrauwen, waarbij de vrouw eerst vakkundig haar wenkbrauwen epileert om ze vervolgens met een (vaak) pikzwart potlood zo kunstig mogelijk terug te tekenen en daarbij uiteraard rekening houdend met het feit dat het er zo ontzettend “onnatuurlijk” mogelijk uit moet zien. Begrijp me goed hoor, ik ben echt niet tegen het gebruik van make-up maar kom op zeg, getekende wenkbrauwen zijn toch één grote afknapper? Zonde, want natuurlijk is zo veel mooier.

Als je eens een tijdje op internet rondsurft en je op zoek gaat naar “de juiste wenkbrauwen” kom je al gauw ontzettend veel verschillende soorten wenkbrauwen tegen. Ik heb mij erover verwonderd welke soorten er allemaal zijn; sterker nog, wat sommige mensen blijkbaar zelf mooi vinden. Er worden zelfs serieus hele “kunstwerken” van gemaakt als ik het zo eventjes mag noemen. Zoals te zien is op de foto hierboven, deze dame heeft zelfs katten gemaakt van haar wenkbrauwen.

Wenkbrauwen zijn altijd lastig, vooral als het gaat om de vorm, de make-up en natuurlijk het epileren en bijhouden ervan. De perfecte wenkbrauw is voor iedereen verschillend. De een houdt van een hele dunne streep, de ander houdt de wenkbrauwen het liefst dik. Waar jaren geleden dunne streepjes super hot waren zijn nu volle wenkbrauwen helemaal “in”. Nog meer dan een jaar geleden zijn dikke, borstelige brows helemaal hip. Op de catwalk en bij fashionshows zie je ze in de meest extreme vorm, in het dagelijks leven is het allemaal iets subtieler. Maar alsnog: vol is hip. Weg met de dunne streepjes, hallo volle, borstelige wenkbrauwen.

Deze week besteed ik aandacht aan het epileren van de bosjes haren boven het oog. (haha dat klinkt wel vies trouwens, maar vond ‘m wel leuk). In andere blog(s) de komende tijd zal ik het hebben over wenkbrauw make-up.

Het is natuurlijk deels genetisch bepaald hoe vol je wenkbrauwen zijn, maar ook door te veel epileren kan het gebeuren dat je wenkbrauwen steeds smaller worden… en blijven! Ik ben een type dat,  als ik het niet bijhoud, een heuse Bert genoemd kan worden. (Bert van “Bert en Ernie” ,even voor de duidelijkheid.) Ik heb erg donker haar van mijzelf en als ik een paar keer knipper en in de spiegel kijk zie ik ze soms al naar elkaar toe groeien. Nee, zonder al die gekheid, ze zijn breed van zichelf, vol en donker. Een prachtig voorbeeld in deze is Kate Middleton. Deze Britse schoonheid heeft prachtige volle wenkbrauwen. Ze accentueren haar prachtige ogen en brengen daarnaast een hoop charme met zich mee.

Wat mij betreft dus de oproep aan alle vrouwen die nog steeds hun wenkbrauwen scheren: laten we massaal al deze spullen die je hiervoor nodig hebt op de brandstapel gooien en er weer uitzien als mooie, natuurlijke vrouwen met mooi bijgehouden wenkbrauwen in plaats van dames met poppengezichten.

Tips om je wenkbrauwen te epileren:

  • Bestudeer je wenkbrauwen in een spiegel. Kijk goed naar de vorm, en wat goed bij je gezicht past.
  • Epileer in een goed verlichtte omgeving en gebruik een goede vergrootspiegel.
  • Epileer met een goed pincet waarmee je ook de kleine haartjes gemakkelijk kunt pakken.
  • Haal steeds een paar haartjes weg en kijk of je nog op de goede weg bent.
  • Verwijder nooit haartjes aan de bovenzijde van de wenkbrauwen.
  • Je kunt met een oogpotlood een lijn tekenen om te zien welke dikte bij jouw gezicht past.
  • Als je eenmaal de juiste vorm hebt gevonden en hier tevreden mee bent is het belangrijk om de wenkbrauwen goed bij te houden zodat het makkelijker is om de vorm te behouden.
  • Op internet zijn ook een hoop tutorials te vinden over verschillende manieren om de wenkbrauwen te epileren, bijvoorbeeld met een potloodje helemaal uitmeten.
  • Neem de tijd om je wenkbrauwen rustig te epileren en geniet vooral van het resultaat.

https://www.beautybank.nl
mireille@beautybank.nl

Lees ook...

Popular Articles...